Blog

Kesimli Kutu – 0554 498 1643

Kesimli Kutu

Kesimli kutu oluklu mukavva ürünüdür kesimli kutular gurunda yer alır. Oluklu mukavva hattından çıkan E DALGA veya E+B  DALGA olarak ifade ettiğimiz kağıt guruplarının baskı ve kesim işleminden sonra elde edilen bir çalışmadır. Gün geçtikçe bu söylem artacaktır e-ticaret ile doğru orantılı olarak.  Kesimli kutular için Kaliteli kâğıt guruplarının tercih edilmesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Özellikle tavsiye ettiğimiz kâğıtlar BTL 125 gr full,  MPFL 111 gr full, SAMAN 125 gr full kâğıtlardır.

 

Kesimli kutularda Kaliteli kâğıt guruplarının tercih edilmesi kargo ve diğer nakliye süreçlerinin başlangıç evresinden son evreye kadar(en son ulaşacağı nihai noktaya kadar) içerisindeki barındırdığı ürüne hiçbir şekilde zarar gelmemiş olmasını ve ürünü muhafaza etmesini sağlar bu açıdan bakıldığında kesimli kutu çok önemli bir ambalaj ürünüdür. Aksi durumlarda kesimli kutu hem alıcı hem de satıcı ciddi zarar görmüş olur. Satıcı açısından müşteri kaybına ve geri iade süreçlerini, alıcı açısından benzer zararlar söz konusu oluşturacaktır.

KESİMLİ KUTU NASIL ÜRETİLİR.

Kesimli kutular, oluklu mukavva ürünlerin oluklu hattından belirli bir işlemden geçtikten sonra elde kâğıt levhaların (safiha), bıçak ölçülerine göre uyumlu olacak en boy şeklinde ebatlanır. Bıçak ölçüsü ve baskı için klişe çalışması tamamlandıktan sonra elde edilen kâğıt tabakaları ilk başta baskı işlemi görür daha sonra kesim işlemi, vakumlama veya streçleme işlemi, 25 şer, 50 şer veya 100 er adetlerde orta hafif ağırlıkta olacak şekilde pp naylon çemberle çemberlenir.

KESİMLİ KUTU ÜRETECEK OLAN AMBALAJ ŞİRKETLERİNDE OLMASI GEREKENLER

Ambalaj tesisinin oldukça temiz bir ortamda insan elinin mümkün olduğu kadar değmemiş olması, tam otomasyonlu konveyörlerle ve robotik makinalarla üretim süreçleri, Tesisin sağlık ve güvenlik yönetim sisteminin gıda güvence belgesine haiz olması, iso belgelerine haiz olması,kalite yönetim sistemi belgesine haiz olması, BRC, IFS, FSSC22000 ve etik denetimi için İSE (SA8000, WCA, SEDEX, BSCI,ETC)  güvenlik denetimi için(GSV), yetkilendirilmiş yükümlü olarak (AEO ) belgelerine haiz olmaları gerekmektedir.

 

KESİMLİ KUTU ÇEŞİTLERİ

Oluklu mukavva kâğıtlarından üretilen kargo kutuları,

  • Kendinden kilitli
  • 4 nokta yapıştırmalı
  • 6 nokta yapıştırmalı
  • Pencere zarf şeklinde
  • Perforajlı
  • Teleskopik
  • Amerikan dip
  • Yan veya üst kulplu
  • Receıver modeli
  • İlaç kutusu modeli
  • Hediyelik eşya kutusu modeli
  • Gıda kutusu modeli(pide, pizza ve hamburger)
  • Tekstil kutusu modeli
  • Ayakkabı kutusu modeli
  • Yedek parça kutusu modeli
  • japon dili modeli
  • Yan dip modeli

Kroma kartondan oluşan kâğıtlardan üretilen kargo kutuları,

  • Taslama kutu modeli
  • Çekmeceli kutu modeli
  • Fantezi kutu modeli
  • Silindir kutu modeli
  • Lokum kutusu modeli
  • Pasta kutusu modeli

 

 

KESİMLİ KUTU İÇİN TAVSİYELERİMİZ.

Aşağıda belirttiğimiz özellikte kâğıt guruplarının tercih edilmesi ve diğer destekleyici ürünlerin kullanılması kargo sürecinde olumlu katkılar sağlar.

Kâğıt gurupları

  • BTL120/ F125/ TL115 (iyi kâğıt gurubundan)
  • BTL120/MPFL111/TL140 ( iyi kâğıt gurubundan)
  • MK135/F140/TL140 (iyi kâğıt gurubundan)

 

Diğeri destekleyici ürünleri

*balonlu naylon

*ondüle sarma

*hava yastıklı naylon

*kâğıt kırpıntıları

*strafor köpük

*balonlu kâğıt (yeni bir üründür)

*streç

*karton seperatör

 

KESMLİ KUTULARIN E-TİCARETTEKİ YERİ

 Tüm dünyada gelişen ve büyüyen e-ticaret kargo kutusu teriminin giderek daha fazla kullanılmasına neden olacaktır. Yurtiçi ve yurtdışı menşeli E-Ticaret ve benzeri sitelerin gelişmesiyle ve büyümesine endeksli olarak ayrıca yeni girişimlerin oluşmasıyla birlikte KESİMLİ KUTU,  terimi hızlı bir şekilde yükseliş gösterecektir.

Sanal ortamlarda yapılan ticaret hacminin gelişmesiyle birlikte sürekli olarak grafiksel çalışmalarımızda görülüyor ki kargo kutusu terimin yukarı yönlü hareket ettiği gözlemleniyor. E-ticaretin vazgeçilmez ambalaj ürünü olan kargo kutusu ne kadar çok tok ve kaliteli olursa o kadar iyi olur. Kargo şirketleri ve nakliye şirketlerinin lojistik süreçleri boyunca içerisinde muhafaza etmiş olduğu ürünü korur.

kesimli olarak ürettiğimiz oluklu mukavvadan oluşan E DALGA mikro kâğıt veya E DALGA olarak ürettiğimiz kâğıtları, öncellikle insan eli değmeden full otomasyona sahip sağlıklı tesislerde üretilmelidir. Gıda güvence belgesine haiz olan gıda ambalajlanmasında kullanılacak olan kutunun son derece temiz bir tesiste üretilmiş olması gereken ön önemli şartlar arasında yer alır. Üretimden çıkan kutuların belirli sayılarda paketlenmiş olması ve vakumlu plastik işlem görmesi ayrıca geren işlemler arasında yer alır.

 

KESİMLİ KUTU NASIL ÜRETİLİR?

Oluklu mukavva hattından çıka E DALGA mikro kâğıt levhaların belirli boyutlarda kesilmesi, grafik çalışmalarıyla elde edilen baskı görseli (klişe çalışması), inline baskı makinasında baskı ve rötary kesim işlemi ve bütün bu aşamaların otomasyonlu bir sistemin sağlıklı işlemlerden sağlıklı üretilerek elde edilir.

 

 KESMLİ KUTULARIN İHRACATI

 Üretmiş olduğumuz kesimli kutuların yüksek mukavemete sahip olmasından dolayı yurt dışında oldukça yüksek talepler almış oluyoruz. Özellikle bildiğimiz büyük e-ticaret şirketlerine çok ürün gönderiyoruz. Toplam üretim ve satış hacmimizin yüzde 85’ni yurt dışına ihraç ediyoruz.

Kaliteden ödün vermeyen ve sürekli ARGE çalışmalarıyla yeni ürünler geliştiren AMBALAJ MARKT olarak yegâne amacımız kendi markamızı ve iş ortaklarımızın markalarını ve marka değerlerini artıracak, satış potansiyellerini yükseltecek, kalite ve yeni görsel fikirler geliştirerek maksimum faydayı sağlamaktır.

  KESİMLİ KUTU

Hazır kutu haline gelmiş tabakaların belirli sayılarda 50 şer veya 100 adet olarak pp  çemberlenip ile, vakumlu naylon ile ambalajlanması, Maksimum palet boyunun 1,50 yükseklik olarak geçmeyecek şekilde ihracata uyumlu hale getirilmesi, 80 cm-120 cm palet boyutlarının taşmayacak olarak istiflenmesi, paletlerin Euro olarak tercih edilmesi ürünlerin uzak noktalara veya depolamasa hasar görmesini engelleyen önemli unsurlar arasında yer alır.

 KESİMLİ KUTU ÜRÜNÜN SATIŞ POTANSİYELİNİ ARTIRIR MI?

İyi kâğıt guruplarını tercih etmiş olmak, görsel açıdan iyi bir fikir tasarlamış olmak, elbette ürüne ayrıca satış potansiyeli sağlamış olacaktır. Kargo kutusu için kartonunu tokluk derecesi, güzel fikirlerin resim aldığı grafik çalışmalarıyla, yüksek satış potansiyeli sağlamaktadır.

 

KESİMLİ KUTU KALİTE NASIL OLMALIDIR?

 Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi iyi kâğıt guruplarının tercih edilmiş olması, oluklu mukavvadan oluşacak ise;

(BTL120/ F125/ TL115), (BTL120/MPFL111/TL140), (MK135/F140/TL140)  kâğıt levhalarının tercih edilmesini sağlamak, ofset kutudan üretilecek olursa MEAD KARTON, AMERİKAN BRİSTOL, ÇİFT TARAFLI BRİSTOL, LÜKS TRİPLEX, (500 gr-270 gr arasında) kağıtlar tercih edilmesini sağlamak, iyi görsel fikirlerin güzel baskılara dönüştürülmesini sağlamak, kalite için en önemli etkenlerdendir.

Kesimli Kutu İçin Tıklayınız!

Ambalaj Markt olarak üretmiş olduğumuz ambalaj ürünleriyle siz değerli müşterilerimizin markasını daha iyi noktalara konumlandırmak ve daha büyük satışlara ulaşmasını sağlamak yegâne görevimizdir.

Toptan Siparişler İçin Direk fabrikamız ile iletişime geçebilirsiniz.

 

HIZLI SİPARİŞ OLUŞTUR

WHATSAPP : 0554 981 1643

Bizleri Sosyal Medyan Takip Edin

 

 

e ticaret kutusu ambalaj markt kesimli kutu

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir